Egyszerű és finom, tartalmas leves, bátran neki lehet állni és garantált a siker! Kezdők is kipróbálhatják.

Vágjunk össze egy fej hagymát. Tisztítsunk meg néhány répát, petrezselyemgyökeret, egy-két fej burgonyát, vágjuk karikára vagy kockára, és ha van, karalábét, zellert is adjunk hozzá. Na és a lényeget se felejtsük ki, egy doboznyi csiperkegombát mossunk meg és vágjunk szeletekre.

Olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket és azokat is pirítsuk meg. Ezután ha nem gluténmentesen készítjük a levest, hintsük meg legy kevés liszttel (persze lehet rizsliszt is vagy zabpehyelyliszt is), és őrölt (jó finom bátyai) pirospaprikával. Keverjük jól össze az egészet és öntsük föl vízzel, majd főzzük, ameddig a zöldségek meg nem puhulnak. Lehet hozzá adni testszés szerint babérlevelet, kakukkfüvet, köménymagot, petrezselyemzöldet. És persze sót is, mindenképpen :).

Amíg a leves fő, készítsük el a csipetkét. Egy tojást üssnk egy tányérba és adjunk hozzá annyi liszet, amennyit fölvesz. Gyúrjuk össze egy kis cipóba és várjuk meg, amíg a leves kész nem lesz.

Ki is nyújthatnánk és úgy is csipkedhetnénk, én azonban jobban szeretem így: csipkedjünk belőle kézzel apró kis darabokat a forró levesbe és fözzük vele együtt még pár percig. A kész levest tejföllel kínáljuk (ami nekünk sajnos most nem volt itthon - lásd karantén.)

 

Jó étvágyat hozzá!