Mai ebédünk is a "hirtelenhamarjó" kategóriába tartozik. Ennek ellenére nagy kedvencünk, és nem hiszem, hogy valaha is meg fogjuk unni.
Egy szépe fej karfiolt rózsáira szedtem és kicsit sós vízben megfőztem.
Érdemes jó puhára főzni, szerintem úgy sokkal finomabb. Ezalatt kevés olajon zsemlemorzsát pirítottam A fiatalok kedvééért jegyzem meg, hogy igen, a zsemlemorzsa az a prézli. És nagyon könnyen odaég, ezért kevergessük és úgy pirítsuk aranysárgára.
A megfőtt karfiolt leszűrjtem és jól lecsöpögtettem hogy minél szárazabb legyen. Jénai tálba kis olajat tettem (vajat is lehet), majd a tál alját beborítottam a megpirított zsemlemorzsa egy részével, és ráhelyeztem a megfőtt karfiolrózsákat. Kicsit megsóztam, és ráhalmoztam a maradék zsemlemorzsát, valamint tejfölt is tettem a rózsák közé. A tetejére is tejfölt került és így ment a sütőbe.
ű
Amíg a karfiol sült, folytattam a félbehagyott home-office-t. Az illata figyelmeztetett, hogy elkészült, na és a színe: ha más a tejfölös rész is kezd kicsit megbarnulni, akkor kész. Lehet tálalni. Mi a tegnapról maradt gombalevest ettük hozzá.